Holmegenes

Her bor du i de beste omgivelser

Holmegenes ligger i hjertet av villastrøket Eiganes, og er et spesielt område med en lang og særegen historie. På det som fra 1607 var Stavanger sin bymark, lystgården Holme-Egenæs for Gabriel Kirsebom Kielland på 1700-tallet og et flott parkanlegg anlagt av Axel Christian Kielland på 1800-tallet, har Smedvig Eiendom nå reist dette unike leilighetskomplekset.

Eiganes er blant de frodigste delene av Stavanger med sine mange parker, tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Mosvannet og Vålandsskogen er få minutter unna og med sykkel er du i sentrum på mindre enn 10 minutter. I nabolaget ligger blant annet de historiske bygningene Ledaal og Breidablikk, som er begge er del av Stavanger Museum – og åpne for publikum.

To gode naboer: kongeboligen Ledaal og skipsredervillaen Breidablikk.

Fellesområder inspirert av nabolagets prydhager


Boligområdet Holmegenes er allerede kjent for sine vakre, forseggjorte hager. Vintergrønne og løvfellende planter skaper et frodig inntrykk hele året. I bedene blomstrer snøklokker tidlig om våren og hortensiaer sent på høsten. Mot gatene danner blomstrende busker stramme, grønne kanter som suppleres av lette, blomstrende prydfrukttrær som gatetrær. Vide åpninger i disse frittvoksende hekkene leder til inngangene.

Inngangssonene har belegg av marktegl og grus, er møblert med sittemuligheter og fungerer som gode møtesteder for beboerne. I hagerommene ligger lett tilgjengelige fellesplasser, også disse med et gulv av marktegl og sittebenker. Sandbassenger, hengekøyer og små innfelte trampoliner utgjør leketilbudet i hagene, som skal inspirere både barn og voksne til lek og opphold.